"tiltott gyümölcs"-ök

2007. május 30.

Új szerzemények virulnak a hűtőben: túró, túró rudi, téli szalámi, liba- és kacsamáj pástétom. A rudi már csak múlt időben értendő, mert nem bírtuk visszafogni magunkat.
Gondolná valaki, hogy mindezekért akár 5 millió won (1 millió forint) bírságot is kiszabhatnak a reptéren, ha megtalálják a bőröndben? Csak azért sem árulom el az adományozó kilétét! :-) Hálánk viszont óriási!

6 hozzászólás:

Globetrotter írta...

Kepzeld nalunk ugyanez ez a helyzet jelenleg:) Egy csomo turorudi erkezett hozzank is :D. Annyi, hogy nem birunk vele...nemtom a fagyasztas jol turne-e ;-) Egy csomo liba-, kacsa- es csibe majpastetom is vigyorog rank, igy majkrem ehsegunk is csillapodott :D +Pilotakeksz, Vaniliaskarika, egy par uveg Unikum, Mezes Barack meg Szilva palinka :) A magyar fuszerekrol meg mar nem is beszelve :)

Viszont en nem tudtam arrol, hogy ez buntetendo itt. Amikor annak idejen a kovetsegen kerdeztuk, azt mondtak hozhatunk barmit, kiveve nyers hust. Azt nem tudjatok veletlenul hol lehet utana nezni, hogy ha vki postai uton adna fel 50 uveg bort, azt atengedik-e a hataron, vagy van vmi limit?

Unknown írta...

jaj de jó!
én is most kaptam 8 db túró rudit (falánk csomagolásban, biza) az osakai magyar leányoktól ajándékba!
no meg is eszem az utolsót :) 8 hónap hiány után hatalmas örömet okoz az ilyen.

Manócska írta...

Hát, nem tudom, mi lehet ez... Talán ez most a túró rudik szezonja? Ma este egy bulin is folyamatosan ez volt a magyarok között a téma. Volt aki egyszerre 50-et is hozott. :-))

Hatsepszuth írta...

Miért tiltott?És egyáltalán,hogyhogy nincs ott se tejföl se túró????

Manócska írta...

Nem szabad tejterméket és húst bevinni az országba. Érthető módon félnek a fertőzésektől.
Tejföl tudtommal más országokban sincs, túró pedig kissé más formában.

Hatsepszuth írta...

Elképesztő....de izgalmas..engem is elvarázsol ez a kultúra...teljesen felvillanyozott...tudsz ajánlani könyveket?Szeretném a lánykám meglepni karácsonyra.Koreai nyelvkönyvet például sehol nem lelek..de fotóval illusztrált könyveket sem...:(

 
Manócska blogja - Design by: Searchopedia convertido para o Blogger por TNB