csomagok és egyebek

2009. július 20.

Szép lassan érkeznek a csomagok Koreából. Eddig nyolc doboznyi cuccnak kellett helyet találni a lakásban, és még 10 további csomag várható. E hatalmas mennyiség arra késztet minket, hogy folyamatosan lomtalanítsunk. Hazaérkezésem után egy hét alatt kidobtunk legalább 200-300 kg papírt. Ezek többsége az egyetemi jegyzetem volt. Az elvem a következő: amit nem használtam az elmúlt 5 évben, annak nincs értelme további 5-10-15 évig maradnia. A ruhák esetében még szigorúbb vagyok: azoknak maximum 2 évet engedélyezek.
Azért nem kerül minden a szemétbe. A jó állapotban lévő, alig használt ruhák és használati tárgyak egy gyermekotthonba kerülnek majd. Remélhetőleg ott örülni fognak nekik.
Továbbra is nehéz megszoknom, hogy egy 120 négyzetméternyi, igencsak szellősen berendezett lakás után most egy túlzsúfolt, 80 négyzetméteresben kell élnem. Könnyű volt hozzászokni a tágas terekhez. A leszokás már kicsit nehezebben megy, de (mivel sok választásom nincs) ezt is meg fogom oldani.
A mosógép megállás nélkül megy, mert a csomagban érkező ruháimnak naftalin szaguk lett. Gondolom a konténerben szerezték ezt a szagot. Ez a nyár tehát a lomtalanításé, a mosásé, a vasalásé és a megszokásé. Kicsit már otthonosabban érzem magam itthon, de azért még gyakran vannak olyan pillanatok, amikor teljesen elveszettnek és feleslegesnek érzem magam. De majd ez is alakul, gondolom.

2 hozzászólás:

Snowqueen írta...

Szurkolok,hogy az otthontalanság-érzés megszűnjön mihamarabb!

Névtelen írta...

Üdv újra itthon! Szerintem egy kicsit nehéz lesz visszaszoknod a hazai viszonyokra Korea után, de én azért szurkolok, na és várom, hogy megírd az emlékirataidat is!:)

K.F.

 
Manócska blogja - Design by: Searchopedia convertido para o Blogger por TNB