a világ másik végén

2006. október 20.

Egy koreai barátom mesélte, hogy amikor Magyarországon élt, hónapokig evett tejfölt abban a hitben, hogy nálunk ez a joghurt. Nem nagyon ízlett neki. Én most itt Koreában már a harmadik féle natúr joghurtot kóstolom (természetesen mind négyes csomagolásban kapható, így most épp a tizenkettediket eszem már), abban a reményben, hátha valamelyik hasonlít majd a kefírre vagy a tejfölre. Sajnos eddig nem jártam sikerrel. Mind édesített. Az egyik boltban lehet itt is kapni egyfajta tejfölt, de fél Szöult kellene átszelnem érte. Egy 13 milliós város esetében ezt kétszer (százszor) is meggondolja az ember. De úgy csinálnék már egy kis rakott krumplit!

4 hozzászólás:

Névtelen írta...

Hűűű, most hogy így felhoztad ezt a rakott krumpli témát...hmmm...1:1 :) |krisz|

Manócska írta...

Ugye, ugye?! Tegnap megvettem a negyedik fajta joghurtot. Ígéretes volt a neve: Denmark Yoghurt. És láss csodát! Egész kefíres íze van. Sőt, tisztára olyan, mint a kefír. Lehet, hogy teszek egy próbát azzal a rakott krumplival... Ha lesz végre időm főzni. Sajnos azt nem tudom ajánlani, hogy keresd ugyanezt a márkát nálatok. Ugyanis a szép kis név egy koreai terméket takar. Ja! Mondtam már, hogy lassan hányingerem van a joghurttól? :)

Névtelen írta...

Itt szerencsére lehet kapni tejfölt, kefírt pedig kefírgombából és tejből csinálnak. (online rendelhető) Errefelé a kolbász és a virsli a "gyenge pont", a legtöbben bárányhús van. :( |kr|

Névtelen írta...

CSináljatok pörköltöt, abba nem kell tejföl, (gondolom) és még a barányhús sem akadáj, vagy ha sütitek akkor meg kuss lessz, mert mint tudjuk, a báránysültek hakllgatnak :))

 
Manócska blogja - Design by: Searchopedia convertido para o Blogger por TNB