Köszi Manócska! Tehát a koreai rizses sütik gyakorlatilag olyanok, mint a kicsit szárazra sikeredett rizskókok. Mondjuk ez várható volt, hiszen a fő alapanyag azonos. Mindenesetre azt hittem, megtudom valami jó kis süti receptjét. :) Régi bánatom, hogy a rizsből Magyarországon csak tejberizs vagy rizskók készül, pedig biztos, hogy tágabbak a lehetőségek. Másrészt szerintem biztos, hogy van a koreaiaknál valamilyen hagyományos nem rizs alapú sütemény is, mert szerintem északon nem is terem meg a rizs. Valami csemegét meg csak eszegettek ott is. Cukor mondjuk nem volt, de a méz biztos elérhető volt Koreában is. Na jó, ez csak meditálás. Ismereteim a keleti konyháról csekélyek.
@Martalóc: Receptet nem tudok neked adni, de képekben megnézheted a rizssüti készítésének folyamatát, itt: http://flickr.com/photos/babarum/sets/72157607693470108/ Hét kép, a set végén találhatóak.
Száraznak nem mondanám ezeket a "süteményeket", inkább a nyögvenyelős a jó szó rá. Cukor viszont semmi nincs bennük, úgyhogy fogalmam sincs miért süti a nevük. Északi édességek? Hát... sajnos nem tudom.
2005 szeptemberétől 2009 júniusáig Dél-Koreában dolgoztam, a Hankuk Idegennyelvű Egyetem Magyar Tanszékének lektoraként. Ebben a blogban koreai élményeimet szerettem volna megosztani mindenkivel, akit érdekel. Most újra Magyarországon élek, így a bejegyzések természetesen más jellegűek lesznek. De ígérem, Korea gyakran visszatér majd az írásaimban. Négy év kinti élet után hogyan is lehetne ez másképp?
6 hozzászólás:
Köszi Manócska! Tehát a koreai rizses sütik gyakorlatilag olyanok, mint a kicsit szárazra sikeredett rizskókok. Mondjuk ez várható volt, hiszen a fő alapanyag azonos.
Mindenesetre azt hittem, megtudom valami jó kis süti receptjét. :)
Régi bánatom, hogy a rizsből Magyarországon csak tejberizs vagy rizskók készül, pedig biztos, hogy tágabbak a lehetőségek.
Másrészt szerintem biztos, hogy van a koreaiaknál valamilyen hagyományos nem rizs alapú sütemény is, mert szerintem északon nem is terem meg a rizs. Valami csemegét meg csak eszegettek ott is. Cukor mondjuk nem volt, de a méz biztos elérhető volt Koreában is.
Na jó, ez csak meditálás. Ismereteim a keleti konyháról csekélyek.
Martalóc
@Martalóc: Receptet nem tudok neked adni, de képekben megnézheted a rizssüti készítésének folyamatát, itt: http://flickr.com/photos/babarum/sets/72157607693470108/
Hét kép, a set végén találhatóak.
Az íze, nos, arról inkább nem nyilatkoznék... :)
Köszönöm Babarum!
Tehát megfőzik a rizst - gondolom vízben. Szétverik. Mondjuk cukros dióba hengerítik. Majd megeszik.
Ez nekem nem tetszik. Nagyon egyszerű megoldás, de valahogy nem az igazi.
Ez nem is süti. Hiszen a sütiben benne van a sütés, és itt csak főzést láttam. :)
Azért még egyszer köszi.
Martalóc
Sőt!
Az "igazi" rizssüti nem főtt rizsből készül, hanem finomra őrölt rizslisztből. Ezt "kalapálják", és utána formázzák.
Tteok, jaj... Katasztrófális az íze, és ráadásul még drága is.
namhanman
Száraznak nem mondanám ezeket a "süteményeket", inkább a nyögvenyelős a jó szó rá. Cukor viszont semmi nincs bennük, úgyhogy fogalmam sincs miért süti a nevük. Északi édességek? Hát... sajnos nem tudom.
Megjegyzés küldése